FotoBank FotoBase
           

Intro

De FotoBank beeldbank is een uitbreiding van de webapplicatie FotoBase. Het stelt erfgoedorganisaties in staat hun collectie aan het publiek te tonen.


Op de FotoBank kunt u foto's van uw dorp en omgeving opzoeken en bekijken. Deze foto's zijn in het bezit van historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties die hun collectie hier aanbieden. Op de FotoBank zijn de foto's in lage resolutie te bekijken. Voor meer informatie over een bepaalde foto, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de betreffende erfgoedorganisatie. De adresgegevens zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Zoeken op de FotoBank

Onder het kopje ‘collecties’ kunt u de lijst met deelnemende instellingen vinden, die hun beeldmateriaal via de FotoBank ter beschikking stellen. U kunt de collectie op drie manieren doorzoeken.

  • Onder ‘vrij zoeken’ kunt u één of meerdere woorden invoeren, waarna de gehele beschrijving van de beelden doorzocht wordt op de opgegeven zoekterm(en).
  • Als u juist in een bepaald veld wilt zoeken, bijvoorbeeld op locatie of op afkomst, dan kunt u beter de ‘uitgebreid zoeken’ functie gebruiken.
  • U kunt ook zoeken op collectie

Uw zoekresultaat kunt u bekijken in twee verschillende presentaties: gallerij (alleen plaatjes) en beeldlijst (plaatjes met beschrijving). Door op het plaatje te klikken, kunt u de afbeelding in een wat groter formaat bekijken met de complete beschrijving. Als u weer op foto klikt krijgt u de foto beeldvullend te zien. Nogmaals klikken en de foto verdwijnt weer. Voor meer informatie over een bepaald beeld, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de eigenaar van de beeldverzameling. Bij elke foto is de naam van de eigenaar weergegeven. Door hier op te klikken ziet u de contactgegevens.

FotoBank op uw tablet of smartphone

Voor een betere weergave op uw tablet of smartphone kunt u op het kopje ‘mobiel’ klikken.