FotoBank
     

Intro

De FotoBank beeldbank is een uitbreiding van de webapplicatie FotoBase. Het stelt erfgoedorganisaties in staat hun collectie aan het publiek te tonen.


U kunt hier foto's van uw dorp en omgeving opzoeken en bekijken. Deze foto's zijn in het bezit van erfgoedorganisaties die hun collectie op deze website aanbieden. Voor meer informatie over een bepaalde foto, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de betreffende organisatie. De adresgegevens zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Zoeken op de FotoBank

Onder het kopje ‘collecties’ kunt u de lijst met deelnemende instellingen vinden, die hun beeldmateriaal hier ter beschikking stellen. U kunt de collectie op drie manieren doorzoeken.

  • Onder ‘vrij zoeken’ kunt u één of meerdere woorden invoeren, waarna de gehele beschrijving van de beelden doorzocht wordt op de opgegeven zoekterm(en).
  • Als u juist in een bepaald veld wilt zoeken, bijvoorbeeld op locatie of op afkomst, dan kunt u beter de ‘uitgebreid zoeken’ functie gebruiken.
  • U kunt ook zoeken op collectie

Uw zoekresultaat verschijnt als een beeldlijst met beschrijvingen. Door op het plaatje te klikken, kunt u de afbeelding in een wat groter formaat bekijken. Voor meer informatie over een bepaald beeld, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de eigenaar van de beeldverzameling. Bij elke foto is de naam van de eigenaar weergegeven. Door hier op te klikken ziet u de contactgegevens.